Voorkom verergering van bijziendheid bij kinderen

Myopie, ofwel bijziendheid, komt door het veelvuldig gebruik van kleine beeldschermen steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor.

Lang werd gedacht dat myopie alleen veroorzaakt kon worden door een genetische aanleg. Dit bleek niet de enige oorzaak te zijn, langdurig kijken op korte afstand blijkt namelijk ook van invloed. Denk hierbij aan lezen, het bekijken van een mobiel en televisie, of intensief gamen. Als jongeren dit te vaak doen, raken de ogen ingesteld op dichtbij kijken. De oogspieren moeten zich namelijk inspannen, met als gevolg dat de oogbol langer groeit. De oogspieren hoeven zich bij dichtbij kijken dan minder in te spannen, alleen heeft dit ook een grote keerzijde: beelden in de verte worden juist onscherp.

Er is dan dus sprake van bijziendheid, op korte afstand is het zicht nog goed, enkel op lange afstand niet meer. Dit kan gecorrigeerd worden door het dragen van min-glazen.

Myopie

Bijziendheid en de lifestyle van kinderen

Omdat de levensstijl van veel kinderen en jongeren de afgelopen jaren veranderd is – denk hierbij aan het overmatig kijken naar beeldschermen – kunnen zij snel en onmerkbaar myopie oplopen. Voor hen kan daarom worden geadviseerd de 20-20-2 regel op te volgen: na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon op tablet) 20 seconde ver weg kijken. Daarnaast is het ook belangrijk dat minstens 2 uur per dag buiten wordt besteed.

Bijziendheid bij kinderen kan worden voorkomen, afgeremd of verholpen door tijdige en regelmatige controle. Zonneveld kan jouw kind goed adviseren of een correctie nodig is, en als dit het geval is, hoe deze correctie eruit zou moeten zien.

Maak een afspraak voor een gratis oogmeting, en kom langs bij ons in de winkel.

Blijf op de hoogte

Zonneveld optiek actueel

Website artikel overzicht

Onze optiekwinkel blijft open.

Ons thuisleven wordt veel aangenamer met een goede bril. Of je jezelf nu verliest in een mooi boek, online vergadert of dat laatste stukje puzzel legt. Nu een multifunctionele bril voor 269,-.

Lees verder
Matttew brillen

MATTTEW brillen

MATTTEW brillen bij Zonneveld Optiek. Monturen moeten opvallen door hun esthetische, originele, creatieve, kleurrijke ontwerp zodat mensen er meerdere van willen hebben, omdat ze willen dat de bril past bij wat ze dragen.

Lees verder
Brillen wisselweken

Brillen wisselweken

Zonneveld optiek wil samen met jou 2021 ingaan met een frisse blik. Daarom krijg je bij ons in het nieuwe jaar korting op een groot assortiment merkmonturen. Met kortingen oplopend tot wel 100% op het montuur. Hoe beter het jaar te beginnen dan met een nieuwe bril!

Lees verder
Zeiss kijkprofiel

Mijn Kijkprofiel

Bepaal jouw persoonlijke kijkgewoontes en ontdek de geïndividualiseerde brillenglasoplossing van ZEISS ‘Mijn Kijkprofiel van ZEISS’ laat je zien waar jouw ogen dagelijks aan blootgesteld worden en welke brillenglasoplossing van ZEISS problemen verhelpen kan.

Lees verder
Zeiss SmartLife actie

ZEISS SmartLife brillenglazen

Omdat digitale apparaten een integraal onderdeel van ons leven zijn, hebben we toegang tot een breed netwerk en meer informatie. Continue verbonden zijn is in vele opzichten een zegen, maar het betekent ook dat we zelden uitschakelen – noch onze apparaten, noch onze geest. Hetzelfde geldt voor onze …

Lees verder
40% korting op een paar sportglazen van Zeiss

40% korting op Zeiss sportglazen

Haal alles uit de herfst en dit mooie sportseizoen. Kom daarom langs bij onze optiek voor een nieuwe sportbril op sterkte. Je krijg nu 40% korting bij aankoop van een paar sportglazen van Zeiss. Ons team heeft de juiste vakkennis om jou de perfecte sportbril aan te meten. Veel glazen zijn ook te kri …

Lees verder