web analytics

Voorkom verergering van bijziendheid bij kinderen

Myopie, ofwel bijziendheid, komt door het veelvuldig gebruik van kleine beeldschermen steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor.

Lang werd gedacht dat myopie alleen veroorzaakt kon worden door een genetische aanleg. Dit bleek niet de enige oorzaak te zijn, langdurig kijken op korte afstand blijkt namelijk ook van invloed. Denk hierbij aan lezen, het bekijken van een mobiel en televisie, of intensief gamen. Als jongeren dit te vaak doen, raken de ogen ingesteld op dichtbij kijken. De oogspieren moeten zich namelijk inspannen, met als gevolg dat de oogbol langer groeit. De oogspieren hoeven zich bij dichtbij kijken dan minder in te spannen, alleen heeft dit ook een grote keerzijde: beelden in de verte worden juist onscherp.

Er is dan dus sprake van bijziendheid, op korte afstand is het zicht nog goed, enkel op lange afstand niet meer. Dit kan gecorrigeerd worden door het dragen van min-glazen.

Myopie

Bijziendheid en de lifestyle van kinderen

Omdat de levensstijl van veel kinderen en jongeren de afgelopen jaren veranderd is – denk hierbij aan het overmatig kijken naar beeldschermen – kunnen zij snel en onmerkbaar myopie oplopen. Voor hen kan daarom worden geadviseerd de 20-20-2 regel op te volgen: na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op telefoon op tablet) 20 seconde ver weg kijken. Daarnaast is het ook belangrijk dat minstens 2 uur per dag buiten wordt besteed.

Bijziendheid bij kinderen kan worden voorkomen, afgeremd of verholpen door tijdige en regelmatige controle. Zonneveld kan jouw kind goed adviseren of een correctie nodig is, en als dit het geval is, hoe deze correctie eruit zou moeten zien.

Maak een afspraak voor een gratis oogmeting, en kom langs bij ons in de winkel.

Blijf op de hoogte

Zonneveld optiek actueel

Zonneveld Optiek viert feest

Zonneveld Optiek al 30 jaar uitgesproken

Dit jaar vieren we ons 30 jarig jubileum. Er zijn deze winter héle goede redenen om langs te komen bij Zonneveld Optiek… Lees ook in ons mooie magazine welke acties en activiteiten wij voor je hebben.

Lees verder
Onze winkel blijft open

Onze winkel blijft open

Gelukkig mogen onze opticiens je nog steeds adviseren zodat je alles kan beleven waar je van houdt en je je echt thuis voelt. Het is een weldaad voor je ogen wanneer je scherp en vooral ontspannen kunt zien.

Lees verder
Zonneveld Optiek Cadeaubon

Zonneveld Optiek cadeaubon leuk om te geven

Onze cadeaubon zit in een nieuw jasje. Hoewel het heel leuk is iets voor jezelf te kopen, is het vaak nóg leuker iets aan een ander te geven. Aan een familielid, geliefde, vriend, vriendin. Daarom kun je bij Zonneveld Optiek naast onze uitgebreide brillencollectie ook een cadeaubon kopen!

Lees verder
Collectie-SS2021 - Yellow Pius

Yellow Plus Japanse monturen

Nieuw in de collectie van Zonneveld Optiek, het japanse merk Yellow Plus. Dit Japanse brillenmerk laat zien dat traditie en nieuwe ontwikkelingen hand in hand gaan.

Lees verder
Merk zonnebril op sterkte

Nieuwe collectie zonnebrillen

Ben je toe aan een nieuwe zonnebril? Kom dan langs in onze optiek, de kans is groot dat je enthousiast wordt van onze nieuwe zonnebrillen collectie.

Lees verder
Sportbrillen

30% korting op Zeiss sportglazen

Haal alles uit de lente en dit mooie sportseizoen. Kom daarom langs bij onze optiek voor een nieuwe sportbril op sterkte. Je krijg nu 30% korting bij aankoop van een paar sportglazen van Zeiss. Het team van Zonneveld optiek in Heiloo heeft de juiste vakkennis om jou de perfecte sportbril aan te mete …

Lees verder
Soft Wear contact lenzen

Soft Wear lenzen

Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen geschikt, en Zonneveld Optiek biedt verschillende varianten aan. Nu ook Soft Wear contactlenzen. Deze lenzen onderscheiden zich door het hoge comfort en het beste zicht. Soft Wear lenzen – Dé oplossing voor lensdragers met behoefte aan een leesondersteuning.

Lees verder
Ontdek onze nieuwe collectie

Ontdek onze nieuwe collectie

Ben je toe aan een nieuwe, frisse look? Kom dan langs in onze optiek*, de kans is groot dat je enthousiast wordt van onze nieuwe brillencollectie. Bijvoorbeeld van dit montuur van Dita. Of je valt op een montuur uit de collectie van Barton Perreira, Lindberg, Res/Rei, Mykita of een van onze andere t …

Lees verder
Matttew brillen

MATTTEW brillen

MATTTEW brillen bij Zonneveld Optiek. Monturen moeten opvallen door hun esthetische, originele, creatieve, kleurrijke ontwerp zodat mensen er meerdere van willen hebben, omdat ze willen dat de bril past bij wat ze dragen.

Lees verder
Zeiss kijkprofiel

Mijn Kijkprofiel

Bepaal jouw persoonlijke kijkgewoontes en ontdek de geïndividualiseerde brillenglasoplossing van ZEISS ‘Mijn Kijkprofiel van ZEISS’ laat je zien waar jouw ogen dagelijks aan blootgesteld worden en welke brillenglasoplossing van ZEISS problemen verhelpen kan.

Lees verder
Zeiss SmartLife actie

ZEISS SmartLife brillenglazen

Omdat digitale apparaten een integraal onderdeel van ons leven zijn, hebben we toegang tot een breed netwerk en meer informatie. Continue verbonden zijn is in vele opzichten een zegen, maar het betekent ook dat we zelden uitschakelen – noch onze apparaten, noch onze geest. Hetzelfde geldt voor onze …

Lees verder