web analytics

Maak snel een afspraak.

Options Comfort lenzen

Daglenzen

Ontdek het gemak van daglenzen

Steeds meer mensen ontdekken het gemak en de voordelen van daglenzen. Dit komt omdat daglenzen heel gebruiksvriendelijk, super hygiënisch en comfortabel te dragen zijn. Als je van zo min mogelijk gedoe houdt en bijvoorbeeld ook tijdens het sporten of op vakantie lenzen wil dragen zijn daglenzen ideaal. Je kunt de daglenzen ook prima afwisselen met een bril.

Je kent het wel, tijdens het mountainbiken, tennissen of zwemmen kan het soms gebeuren dat je je lens verliest. Dat is met daglenzen geen probleem. Neem gewoon een extra setje lenzen mee in je sporttas zodat je niet zonder komt te zitten.

Je hoeft dus niet meer naar een verloren lens te zoeken. Gewoon, omdat hij eenvoudig te vervangen is. Daarom alleen al zou je kiezen voor daglenzen. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Lees hieronder welke dat zijn.

Dagelijks schone lenzen
Je draagt daglenzen slechts één dag. Je haalt ze ’s morgens vers uit de verpakking, doet ze in en aan het einde van de dag gooi je de lenzen bij het plastic afval. Het ultieme gemak! 

Je hebt geen aparte lenzenvloeistof nodig
Geen gedoe met lenzenvloeistof. De daglenzen zitten in een blister, je hebt dus geen lenzendoosje of extra lenzenvloeistof meer nodig.

En omdat de lenzen om een goed afgesloten verpakking zitten kunnen er ook geen bacteriën bij komen. Super hygiënisch dus en een voordeel als je snel last hebt van geïrriteerde ogen. Schoonmaken voor het in- of na het uitdoen van de contactlenzen is daarmee verleden tijd.

Goed af te wisselen met een bril
Wil je soms je bril op en soms lenzen in? Ook dan zijn daglenzen ideaal. Je draagt je bril wanneer dat bijvoorbeeld bij je outfit past of als je last hebt van vermoeide ogen (bijvoorbeeld tijdens het vliegen).

Lens kwijt? Vervang hem eenvoudig
Als je bijvoorbeeld tijdens het sporten je lens verliest vervang je hem eenvoudig door een nieuwe.

Voor- en nadelen van daglenzen

Daglenzen worden zoals de naam al zegt, per dag gedragen. Het grote voordeel daarvan is dat je iedere dag met een nieuwe, verse contactlens begint.

Er is een ruime keuze in verschillende soorten daglenzen. Er zijn bijvoorbeeld torische (astigmatisme) daglenzen, dus met een cilinder en daglenzen met leesgedeelte voor mensen met leesklachten.

Een voordeel van de daglens is duidelijk het dagelijkse onderhoudsgemak. Iedere dag een nieuwe contactlens, maakt de daglens wel iets prijziger. Dat is een van de nadelen van daglenzen. Het kan ook wat lastiger zijn om de zachte daglens in te zetten.

Laat je bij Zonneveld Optiek uitgebreid informeren over de voor- en nadelen van daglenzen.

Het is het makkelijkst om eerst even te bellen voor een afspraak.
Telefoon: 072 533 1275

Blijf op de hoogte

Zonneveld optiek actueel

Rob Zonneveld en AZ speler Bruno Martins Indi

Zonneveld Optiek oogzorg leverancier van AZ Alkmaar

Zonneveld Optiek is de trotse oogzorg leverancier voor voetbalclub AZ uit Alkmaar. Door onze expertise in oogmeting en optometrie kunnen de spelers van AZ hun prestaties naar een hoger niveau brengen. Als officiële optiekpartner van de club verzorgen wij professionele oogmetingen en leveren wij de l …

Lees verder
Scherp zien zonder bril of lenzen

Nachtlenzen, scherp zien zonder bril of lenzen

Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt. Overdag zorgeloos scherp zien zonder bril of lenzen? Er gaat een wereld voor je open met nachtlenzen. Je draagt nachtlenzen als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen.

Lees verder
Zonneveld Optiek Cadeaubon

Zonneveld Optiek cadeaubon leuk om te geven

Onze cadeaubon zit in een nieuw jasje. Hoewel het heel leuk is iets voor jezelf te kopen, is het vaak nóg leuker iets aan een ander te geven. Aan een familielid, geliefde, vriend, vriendin. Daarom kun je bij Zonneveld Optiek naast onze uitgebreide brillencollectie ook een cadeaubon kopen!

Lees verder
Collectie-SS2021 - Yellow Pius

Yellows Plus Japanse monturen

Nieuw in de collectie van Zonneveld Optiek, het japanse merk Yellows Plus. Dit Japanse brillenmerk laat zien dat traditie en nieuwe ontwikkelingen hand in hand gaan.

Lees verder
Ontdek onze nieuwe collectie

Ontdek onze nieuwe collectie

Ben je toe aan een nieuwe, frisse look? Kom dan langs in onze optiek*, de kans is groot dat je enthousiast wordt van onze nieuwe brillencollectie. Bijvoorbeeld van dit montuur van Dita. Of je valt op een montuur uit de collectie van Barton Perreira, Lindberg, Res/Rei, Mykita of een van onze andere t …

Lees verder
Matttew brillen

MATTTEW brillen

MATTTEW brillen bij Zonneveld Optiek. Monturen moeten opvallen door hun esthetische, originele, creatieve, kleurrijke ontwerp zodat mensen er meerdere van willen hebben, omdat ze willen dat de bril past bij wat ze dragen.

Lees verder
Zeiss kijkprofiel

Mijn Kijkprofiel

Bepaal jouw persoonlijke kijkgewoontes en ontdek de geïndividualiseerde brillenglasoplossing van ZEISS ‘Mijn Kijkprofiel van ZEISS’ laat je zien waar jouw ogen dagelijks aan blootgesteld worden en welke brillenglasoplossing van ZEISS problemen verhelpen kan.

Lees verder
Zeiss SmartLife actie

ZEISS SmartLife brillenglazen

Omdat digitale apparaten een integraal onderdeel van ons leven zijn, hebben we toegang tot een breed netwerk en meer informatie. Continue verbonden zijn is in vele opzichten een zegen, maar het betekent ook dat we zelden uitschakelen – noch onze apparaten, noch onze geest. Hetzelfde geldt voor onze …

Lees verder
Myopie

Kinderen en bijziendheid: kom langs voor de oogcheck

Myopie, ofwel bijziendheid, komt door het veelvuldig gebruik van kleine beeldschermen steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Bijziendheid bij kinderen kan worden voorkomen, afgeremd of verholpen door tijdige en regelmatige controle. Zonneveld kan jouw kind goed adviseren of een correctie n …

Lees verder