Van erfelijkheid tot externe factoren
Hoe ontstaan oogaandoeningen?
Oogaandoeningen kunnen erfelijk zijn, maar ook ontstaan door uw medische achtergrond en externe factoren zoals het gebruik van beeldschermen. Het komt erop neer dat iedereen last kan krijgen van een oogaandoening, en hoe eerder we dit signaleren, hoe groter de kans op afremmen van de effecten en een effectieve behandeling. Met geavanceerde apparatuur kunnen we in een vroeg stadium oogaandoeningen constateren en u naar de juiste specialist doorverwijzen. Des te meer reden om die ene controle tóch door te laten gaan. Want die kleine moeite, kan een groot verschil maken.
Helderheid over oogaandoeningen
De meest voorkomende oorzaken van zichtvermindering
Het kijkvermogen kan door veel oorzaken veranderen. Zo kan uw brilsterkte lange tijd gelijk blijven terwijl u toch steeds meer moeite heeft met de onderste regels van de letterkaart tijdens de oogmeting. Tijdens een uitgebreid optometrisch onderzoek kunnen we met behulp van innovatieve apparatuur de meest voorkomende oorzaken van zichtvermindering in een vroeg stadium ontdekken.
Van een ontsteking en een allergie tot een gesprongen bloedvaatje: rode ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is er niets ernstigs aan de hand. Blijft het lang aanhouden? Dan raden we een bezoek aan uw opticien aan.
Glaucoom is een veel voorkomende ziekte van het oog die in de meeste gevallen gepaard gaat met een te hoge druk binnen in het oog. In het begin veroorzaakt glaucoom geen klachten.
Ziet u lichtflitsen en/of zwarte zwevende vlekjes? Dan kan netvliesloslating de reden zijn. Hierbij ontstaat er een gaatje in uw netvlies, waardoor er vocht achter het netvlies komt en deze losraakt. Herkent u deze klachten? Bel ons of uw huisarts dan direct. Het is belangrijk dat er snel wordt gehandeld in het geval van netvliesloslating.