web analytics

Contactlenzen

Scherp zicht in iedere situatie

Een bril is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen verlangen naar volledige bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Anderen vinden het fijn alles scherp te zien zonder te draaien met het hoofd of lichaam. En wat dacht je van mensen die graag een natuurlijke look hebben, die een bril niet altijd kan bieden. Voor hen, en wellicht jou, zouden contactlenzen een goede oplossing kunnen zijn.

Contactlenzen zijn praktisch, comfortabel en een goed alternatief voor het dragen van een bril. Vrijwel iedereen kan contactlenzen dragen, en Zonneveld biedt vele varianten aan. Met de combinatie van onze expertise en de beste aanmeet apparatuur zijn wij in staat de beste contactlens voor je te vinden. Lees je in over de mogelijkheden, en plan een afspraak in bij onze optiek. Dan kijken wij samen of contactlenzen geschikt zijn in jouw situatie!

multifocale lenzen

Geen bril meer door de multifocale lenzen

Stel je draagt al heel lang contactlenzen, omdat je nu eenmaal niet van een bril houdt. Maar: nu ben je boven de veertig en worden je armen ineens te kort. Nou ja, je krijgt meer moeite met het lezen van de cijfers van je telefoon, van de lettertjes op het etiket van dat biologische soepje, kortom: niet zoals het moet. Eigenlijk heb je een leesbril nodig, maar je draagt contactlenzen…

Wat te doen? Al sinds een aantal jaren bestaat de multifocale contactlens, zowel in zachte als in vormvaste materialen. Met deze contactlenzen zie je op alle afstanden scherp, dus als je je  opmaakt voor de spiegel, maar ook als je een recept leest in de keuken.

Eerlijk is eerlijk, wennen aan multifocale lenzen gaat niet altijd vanzelf. Samen met onze contactlensspecialist ga je aan de gang. Wij kijken samen naar jouw situatie en zoeken de perfecte lens voor je uit.

Harde lenzen

Voor haarscherp zicht met stabiliteit

Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn onbuigbare lenzen. Hoewel deze lenzen tegenwoordig minder vaak aangemeten worden, blijft het gebruik van harde lenzen prettig en kunnen wij dit voor veel mensen aanraden. Met een harde lens kan de hoogste scherpte worden behaald; de maximale helderheid van een harde lens is in bijna alle gevallen beter dan met een zachte ooglens. Ook is het corrigeren van hogere sterktes en multifocale lenzen met een harde lens optimaler dan met een zachte contactlens. 

Bij harde contactlenzen heb je verschillende types materiaal, variërend van een jaar- of tweejarigsysteem tot een meerjarig systeem. Hoe beter en gezonder het materiaal is voor het oog, hoe korter de levensduur. Bij een contactlensaanpassing bekijken welk materiaal het beste bij u past. Onze contactlensspecialisten geven je graag het juiste advies!

 

Contactlenzen bij ZonneveldOptiek sm
contactlenzen
Nieuwe collectie blok 1

Zachte lenzen

Comfort voor elke drager

Indien comfort hetgeen waar je naar zoekt, dan kan Zonneveld Optiek jou zachte lenzen aanraden. Deze lenzen zijn door het zachte materiaal buigbaar en soepel, en passen zich aan de ronding van je ogen aan. Doordat de zachte lenzen erg comfortabel zijn, zijn veel mensen er snel aan gewend.

Zachte lenzen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt daglenzen, tweeweekslenzen, maandlezen, kwartaallenzen en halfjaarlenzen; dit duidt de draagtijd van een lens aan. Veel keuze dus! Onze contactlensspecialisten helpen je graag verder bij het uitzoeken van de voor jou juiste lenzen.

Ilse

Ilse

Aan mij de taak om iemand
zo goed mogelijk te helpen

Ik ben van mening dat elke klant een uniek individu is die een persoonlijke contactlensaanmeting verdient.
Er moet iets voor elk oogtype te maken kunnen zijn, maar niet iedereen valt binnen de normale verdeling. Aan mij de taak om iemand zo goed mogelijk te helpen.

Verzorging van de contactlenzen

De zachte lenzen hebben de afgelopen jaren net als de vormstabiele lenzen veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Waar met de oudere type lenzen nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd.

De vervangingsfrequentie van zachte lenzen was in het verleden een half jaar tot een jaar. Dit bleek zowel voor de zuurstofdoorlaatbaarheid als voor de hygiëne van de lens minder gunstig te zijn. Daarom tref je tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks te vervangen zachte lenzen. Het wennen aan de zachte lenzen gaat erg snel zodat ze al gauw comfortabel op het oog zitten. Zachte lenzen zijn groter dan de normale vormstabiele lenzen zodat er vrijwel geen vuiltjes onder de lens terecht kunnen komen. Verder zijn zachte lenzen uitermate geschikt voor sporten.

Een zachte lens kan een groot bereik aan brilsterkte corrigeren, maar bij gecompliceerdere sterktes (bijv. hoge cilindersterktes) zal een vormstabiele lens aangemeten moeten worden.

Voor het inzetten en uithalen van de lenzen hebben we wat instructie filmpjes

Inzetten zachte lenzen
Uithalen zachte lenzen
Inzetten harde lenzen
Uithalen harde lenzen

Bij aankoop van een  merkmontuur uit  de OP=OP collectie een gratis montuur*
Contactlenzen
opruimweken
Bij aankoop van een merkmontuur uit de OP=OP collectie GRATIS * MONTUUR
T/M 31 januari FRISSE  OPRUIM WEKEN
contactlenzen
Nieuwe collectie blok 1
previous arrow
next arrow

Het Zonneveld Optiek Lens Care Plan

Met het Zonneveld Optiek Lens Care Plan kun je al zorgeloos lenzen dragen vanaf € 20,-, met vloeistof inbegrepen.

Hiermee ben je verzekerd van optimale oogzorg door onze gediplomeerde optometristen en contactlensspecialisten.
Deskundig advies over contactlenzen en vloeistoffen die perfect bij jou passen. Zo voorkom je onverwachte uitgaven.
Betalen gaat heel gemakkelijk via automatische incasso.

Het voordeel is dat de kosten maandelijks verspreid worden en de kosten liggen net iets lager dan wanneer u niet in het lens care plan zit.

De voordelen op een rijtje

  • maandelijks betalen
  • voordeliger dan een “normaal” halfjaarpakket
  • mocht er een lens kapot gaan dan heb je garantie
  • controle is inbegrepen
  • vloeistof is inbegrepen
  • bij aanschaf van een bril ontvang je een korting

Daglenzen

Schoon comfort in elke lens

De naam verraadt het al; daglenzen zijn lenzen die per dag worden gedragen. Het grote voordeel dat deze lenzen biedt is het gemak. Iedere dag kun je met een nieuwe, verse contactlens beginnen. Je brengt ze ’s ochtends in en gooit ze ’s avonds weer weg. Schoonmaken is daarmee verleden tijd.

Omdat de lenzen nauw aansluiten op je ogen, en in een dag minder tijd hebben vuil op te vangen en door te laten, zijn ze perfect voor in een stoffige omgeving of in het hooikoortsseizoen. Ook voorzien ze je ogen van genoeg zuurstof, wat goed is voor je hoornvlies.

Klinken daglenzen als een passende oplossing voor jouw situatie? Kom dan langs bij Zonneveld Optiek, en wij adviseren jou verder.

Nachtlenzen

Je ogen worden gecorrigeerd terwijl je slaapt

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je alleen ’s nachts draagt. Tijdens je slaap corrigeren de lenzen je ogen, zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen. Nachtlenzen zijn harde, zuurstofdoorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Daardoor wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte.

Ervaar je het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Doordat je ze draagt tijdens je slaap, voelt je ze bijna niet. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. Je zult de nachtlenzen dus regelmatig ’s nachts moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kunt je de meeste nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als je zeker wil weten of nachtlenzen geschikt zijn, dan kunt je het beste even langskomen voor een onderzoek.

Geen bril meer door de multifocale lenzen

Stel je draagt al heel lang contactlenzen, omdat je nu eenmaal niet van een bril houdt. Maar: nu ben je boven de veertig en worden je armen ineens te kort. Nou ja, je krijgt meer moeite met het lezen van de cijfers op je telefoon, van de lettertjes op het etiket van dat biologische soepje, kortom: niet zoals het moet. Eigenlijk heb je een leesbril nodig, maar je draagt contactlenzen…

Wat te doen? Al sinds een aantal jaren bestaat de multifocale contactlens, zowel in zachte als in vormvaste materialen. Met deze contactlenzen zie je op alle afstanden scherp, dus als je je opmaakt voor de spiegel, maar ook als je een recept voorleest in de keuken.

Eerlijk is eerlijk, wennen aan multifocale lenzen gaat niet altijd vanzelf. Samen met onze contactlensspecialist ga je aan de slag. Wij kijken samen naar jouw situatie en zoeken de perfecte lens voor je uit.

Daglens

Het meest hygiënisch is het gebruik van daglenzen, deze vervang je namelijk iedere dag. Deze kunnen ook goed van pas komen als je lenzen bij gelegenheid wilt gebruiken. Voorbeeld tijdens het sporten of zwemmen.

Daglenzen worden tegenwoordig in veel verschillende sterktes gemaakt, maar het is nog altijd geen maatwerk. Hoge cilinders, afwijkende hoornvlies curves en diameters en multifocale lenzen zijn helaas beperkt, dan wel niet verkrijgbaar.

Kwartaallens

Kwartaallenzen zijn altijd maatwerk lenzen en worden altijd voor één persoon specifiek gemaakt. Meestal starten we met een maandlens, maar indien de juiste niet kan worden gevonden wordt vaak naar een kwartaallens gekeken.

Omdat de lens een langere draagtijd heeft zijn er ook vaak agressieve schoonmaak-vloeistoffen nodig, zoals een waterstof-peroxide vloeistof om de lenzen te reinigen. Omdat het maatwerk lenzen zijn kunnen de lenzen gecombineerd worden met alle sterktes en parameters..

Maandlens

De maandlens is de meest gebruikte contactlens. Dat komt omdat hij verkrijgbaar is in bijna alle sterktes. De standaard zachte maandlenzen zijn al verkrijgbaar met cilinder en indien multifocaal zelfs met cilinder.

Voor de perfecte aanpassing kunnen we altijd kiezen voor maatwerk lenzen. Hoe beter de vorm past bij het oog, hoe beter de lens beweegt. Al met al de beste keuze voor de gezondheid van het oog. Daarnaast is een goede passing ook beter voor het zicht met de contactlens.

Halfjaarlenzen

Halfjaarlenzen zijn lenzen die ongeveer een half jaar gedragen kunnen worden. Na dit halve jaar dienen ze vervangen te worden door nieuwe, schone lenzen.

Halfjaarlenzen zijn steviger dan de hiervoor benoemde lenzen, en gaan daarom ook langer mee. De lenzen moeten wel vaker schoon worden gemaakt dan maandlenzen, om ze voor zo’n lange tijd te kunnen gebruiken.