web analytics
Dita bril
Meer dan mooi, onze nieuwe collectie merkzonnebrillen
Nieuwe collectie
Nieuwe collectie blok 1
Nieuwe collectie 2023
merkzonnebril Panel
previous arrow
next arrow
Oogzorg - Maestro 3D OCT scanner

Als het om je ogen gaat, neem je natuurlijk geen enkel risico.

Zonneveld Optiek geeft excellente oogzorg

De meeste mensen staan er wellicht niet elke dag bij stil, maar we hebben een heleboel te danken aan onze ogen. Door hen kunnen we ons een stuk gemakkelijker door het leven banen. Maar daardoor krijgen onze ogen ook veel te voorduren. Goede oogzorg is dan ook van groot belang, en Zonneveld wilt jou daar graag bij helpen. Dat doen wij door ogen te screenen. Wij nemen hier ruim de tijd voor en gaan zeer gronding te werk met professionele apparatuur. Deze secure screening brengt zichtafwijkingen aan het licht, op basis waarvan de juiste glazen worden gemaakt voor jouw bril. Naast deze screening biedt Zonneveld ook andere vormen van oogzorg aan, waaronder optometrisch onderzoek, fixatie disperatie en myopie preventie.

Optometrie bij jouw opticien in Heiloo

Bij Zonneveld Optiek in Heiloo staat oogzorg voorop, per slot van rekening is alleen het beste goed genoeg voor jouw ogen. Onze opticien en optometrist staan graag voor je klaar. Bij oogproblemen word je het snelst deskundig geholpen bij de optometrist. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig en er zijn geen wachtlijsten. Hij of zij kan je gericht medisch onderzoeken en indien nodig doorverwijzen naar de oogarts.

Naar de oogarts, optometrist of opticien?

Bij de optometrist kun je terecht om een bril aan te laten meten, maar ook laten onderzoeken of jouw ogen gezond zijn. Soms is er een andere oorzaak waardoor je minder goed bent gaan zien. De optometrist onderzoekt de gezondheid van jouw ogen van de buitenkant (oogleden en hoornvlies) tot de binnenkant (netvlies, ooglens en glasachtig lichaam) om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger ging men naar een oogarts voor een oogonderzoek en naar de opticien voor het aanmeten van een bril of contactlenzen. Met de komst van de optometrist kan het allebei op één adres, zonder lange wachtlijsten.

Vroegtijdige opsporing oogaandoeningen

Het komt regelmatig voor dat de optometrist tijdens het medisch onderzoek iets ontdekt. Bijvoorbeeld een te hoge oogdruk of netvliesproblemen. In dat geval wordt je via jouw huisarts doorverwezen naar de oogarts. Komen er in jouw familie oogaandoeningen voor? Of ben je boven de veertig jaar oud? Dan raden wij je aan om jouw ogen regelmatig door de optometrist te laten onderzoeken. Zo signaleren we tijdig problemen en kun je erger voorkomen.

Fixatie disperatie

Onze ogen kijken in ideale stand naar één punt. Ze leveren onze hersenen twee beelden waar zij er één geheel van maken. Wanneer dit niet helemaal het geval is moeten onze hersenen veel werk leveren om er één beeld van te maken. Dit noemen we fixatie disparatie.
Dit kan klachten geven als hoofdpijn, dubbelbeelden, spanning in nek of schouders, lichtgevoeligheid, onrustig lezen, mindere concentratie tijdens lezen, computerwerk of andere werkzaamheden en het vermindert dieptezien.

Wanneer je één van deze klachten herkent, is het zinvol om een test te laten doen. Wij maken gebruik van de Polatest van Zeiss, een zeer gerenommeerde fixatie disparatie test. Mocht daar een oorzaak van de storing in de samenwerking van de ogen uit naar voren komen dan lossen wij dit op d.m.v. een prisma. 

Myopie preventie

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%. Eén van de oorzaken is veel dichtbij kijken (lezen, telefoon bekijken, spelletjes). Hierdoor raken de ogen ingesteld op dichtbij kijken. Bekend is dat minimaal 2 uur per dag buitenspelen een goede invloed heeft op de algehele gezondheid van het oog door het licht en de buitenlucht. Contactlensfabrikant Procornea Nederland B.V. is de eerste in de Benelux met een CE-gecertificeerde daglens, kwartaallens en een nachtlens, die een remmende werking heeft op de verergering van bijziendheid bij jongeren (myopie management).

Wat kost een optometrisch onderzoek?

Basis optometrisch onderzoek zonder pupilverwijding €49,50

  • Cataract (staar)
  • Fundusfoto
  • Voorste oogsegment
  • Spleetlamp/biomicroscoop
  • Door optometrist

Uitgebreid optometrisch onderzoek met pupilverwijding €75,-
Basis optometrisch onderzoek plus:

  • Applanantie oogdrukmeting (nauwkeuriger)
  • OCT-scan
  • Onderzoek achterste oogsegment
  • Door optometrist
  • Fundus

* De optometrist is aanwezig op woensdag en alleen op afspraak.

3D Optical Cohorence Tomography

Bij Zonneveld Optiek beschikken we over de nieuwste apparatuur. Met de 3D-OCT scan kunnen we met behulp van laserlicht een 3D-scan maken van de verschillende lagen van het netvlies achter in het oog.

Fundusfoto

Een fundusfoto is een foto van het netvlies van het oog. Hierop zijn alle bloedvaatjes in het netvlies te zien. Een fundusfoto wordt gemaakt om te controleren op schade aan deze bloedvaatjes.

Fundusfoto

Rob Rijnja

Als optometrist kan ik met mijn medische kennis klanten concreet
met hun oogproblemen helpen

Mijn passie heeft altijd al bij optiek gelegen, en dit in combinatie met mijn sociale vaardigheid en gevoel voor precisie deed mij besluiten het vak uit te oefenen.
Werkzaam als opticien merkte ik op dat er veel dingen waren die ik niet kon verklaren, ik bleef met vragen achter. Deze vragen hadden een medisch antwoord, en dat kon ik niet geven. Het wekte mijn interesse, en ik besloot de opleiding Optometrie in Utrecht te volgen. Als optometrist kan ik met mijn medische kennis klanten concreet met hun oogproblemen helpen. Dit gaat verder dan alleen het uitzoeken van een juiste bril, door oogonderzoek kunnen eventuele problemen tijdig worden gesignaleerd.

Een optometrist kijkt letterlijk verder. Daarnaast is een optometrist een stuk laagdrempeliger dan een oogarts, een verwijsbrief is niet nodig en de lange wachttijden kunnen vermeden worden.

De persoonlijke benadering en gekwalificeerde medewerkers  van Zonneveld Optiek zijn voor mij de redenen geweest me bij dit team te willen voegen, en dit is voor de klant zeker merkbaar.

Rob Rijnja optometrist