web analytics
Zonneveld optiek Sportbrillen
Zonneveld optiek Sportbrillen
Video Block
Image is not available
Video Block
Image is not available

 

Sportbrillen

Bescherming en scherp zicht voor topprestaties

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je maximaal scherp zicht hebt. Dat kan bijvoorbeeld door het dragen van daglenzen, maar een andere optie zou het dragen van een sportbril zijn. Als er buiten extreme lichtomstandigheden zijn, zullen deze brillenglazen jouw ogen hier bescherming tegen bieden. Sportbrillen weerhouden UV-stralen, wind, kou, schittering en water ervan je ogen te belemmeren of wellicht te beschadigen. Nu zou je kunnen denken, kan een normale bril deze taak niet op zich nemen? Ons antwoord hierop is nee – het dragen van een gewone bril tijdens sporten kunnen wij niet aanraden.

Een gewone bril blijft in veel gevallen niet goed zitten, en transpiratie door het intensieve bewegen kan ervoor zorgen dat de bril afvalt. Doordat een sportbril een licht gewicht en perfecte pasvorm heeft, zal de aanwezigheid van de bril amper merkbaar zijn. Ook zullen onverwachte bewegingen of trillingen er niet voor zorgen dat de bril afzakt.
Er zijn natuurlijk veel uiteenlopende sporten te beoefenen, en het is van belang dat de sportbril goed past bij jouw sportactiviteit. Zonneveld Optiek kan je hierbij optimaal adviseren. De brillenglazen hebben specifieke functionele kleuren, met als doel jouw zicht en daarmee jouw sportprestaties te verbeteren.

Sportbrillencollectie

Veilig sporten met een sportbril op maat

Zonneveld Optiek heeft een speciale sportbrillen collectie. Een goede sportzonnebril, bijvoorbeeld van Oakley, zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel geniet van iedere training.

  • Sportbrillen - Oakley
  • Sportbrillen - Oakley
  • Sportbrillen - Oakley
  • Sportbrillen - Oakley

Glaskleur

Elke glaskleur heeft unieke eigenschappen, die passen bij jouw activiteit.
Denk aan golf, tennis, fietsen, hardlopen of watersporten. Doordat je het uiterste uit je gezichtsvermogen haalt, zal dit ook sportief te merken zijn.
Zonneveld Optiek zorgt ervoor dat een sportbril speciaal op jouw ogen is afgestemd. Met onze expertise op visueel gebied en kennis over pasvormen van verschillende monturen kunnen wij jou optimaal adviseren.

Ook is in de meeste gevallen een correctie van de huidige brilsterkte nodig, omdat sportbrillen curve lenzen hebben. Als dezelfde sterkte wordt aangehouden zal dit kunnen zorgen voor een gebrek aan comfort. Door de sportbril speciaal op jouw ogen af te stemmen wordt dit voorkomen.
Kom langs in de onze optiekwinkel en wij delen onze vakkennis om de perfecte sportbril aan te meten. Je zicht en het comfort tijdens sporten zal erop vooruit gaan!

Dennis opticien, contactlensspecialist

Dennis van Vlaanderen

Mijn plezier in sport neemt toe
met een goede sportbril

Als sporter en oogspecialist is mijn grote belangstelling voor ogen en sport niet geheel onverklaarbaar. Zelf rijd ik drie keer per week op de MTB door de duinen, en ook bij landelijke tochten en wedstrijden ben ik regelmatig te vinden.
Door mijn werk realiseer ik mij het belang van goede bescherming van de ogen. Je hebt immers slechts één paar en enkel door daar zuinig om te gaan zul je ze goed kunnen benutten. Voor mij is mijn sport en zicht iets dat hand in hand samen gaat; mijn plezier in sport neemt dan ook toe met een goede sportbril. Voor iedere portemonnee is er een passende oplossing, en deze oplossing hoeft niet altijd de duurste te zijn. Met goede UV bescherming, goede pasvorm en een breed gezichtsveld kom je al een heel eind.

Waar ik trots op ben is dat Zonneveld Optiek de gehele jeugd en het eerste elftal van AZ visueel keurt. Zo dragen wij bij aan de gezondheid van de ogen van deze voetballers, waardoor zij van het spel kunnen (blijven) genieten.